Shopping la Istanbul - Oferta Speciala 2014 Shopping la Istanbul - Oferta Speciala 2014 Shopping la Istanbul - Oferta Speciala 2014

 

Istanbul – orasul celor 3000 de moschei

Cu tarmurile brazdate de 3 mari (Marea Egee, Mediterana si Marea Neagra), Turcia este tara de pe 2 continente, amestecul picant  intre Est si Vest, oriental si moden, un pamant al miturilor, un leagan al civilizatiilor, unde oricat de pretentios ati fi , gasiti cu siguranta ceva pe gustul dvs., fie ca e vorba de bucatele delicioase, bazarele vibrante, ospitalitatea calda a localnicilor, peisajele ce va lasa fara respiratie, facilitatile de recreere de inalta clasa sau splendoarea arhitecturala a moscheelor si castelelor.Istanbul este unul dintre cele mai importante locuri turistice nu numai în Turcia, dar și în lume.

Va recomandam o plimbare pe strazile orasului care va vor ajuta sa-i descoperiti trecutul glorios si farmecul oriental. Puteti descoperi Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, Turnul Beyazid, Zidurile Marmara, Zidurile Pământului, Agia Sophia sau va puteti incepe periplul prin numeroasele magazine si bazare turcesti, cum ar fi: Isstiklal Caddesi o strada plina de cafenele, magazine de haine si multe librarii, magazinele de pe Tesvikiye Caddesi si de pe stradutele din jur incarcate cu produse de firma ca Mundo, Emporio Armani, Vakko si Beyman.

In Istanbul veti gasi numeroase piete in care se afla o gama diversa de produse de la haine, antichitati, la fructe proaspete, mirodenii, peste etc. O plimbare prin aceste piete reprezinta un prilej unic de a cunoaste cultura complexa a orasului (Piata Horhor, Cukurcuma Sokagi  sunt deschise zilnic).

Seara va recomandam sa luati masa intr-unul din multiplele restaurante traditionale turcesti, sa incercati kebab-ul, iskender-ul, un pahar de airan, baclavalele  si dulciurile deosebite pe care numai in orient le poti gasi.

A doua zi pute-ti face o vizita la  Marele Bazar, cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul. Puteti cumpara covoare turcesti lucrate artizanal cu fir din aur si argint, dar si haine moderne la preturi foarte mici. Tot aici veti gasi si magazine de antichitati unde puteti cumpara suveniruri ce amintesc de marele Imperiu Otoman (vase metalice sau flinte folosite acum 500 de ani) cu certificate de autenticitate care va ajuta la vama, ceramica turca deosebita, cele mai bune produse din piele. Pe toata intinderea Kalpakcilar Caddesi din Marele Bazar stralucesc metalele pretioase. Mai puteti cumpara fete de perna, fete de masa brodata, servicii de cafea decorate etc. Foarte interesante sunt si magazinele de lux Kapalicarsi Caddesi, drum ce duce la intrarea in Bazar.

In Misir Carsisi, Bazarul egiptean, situat dupa marea Moschee Albastra, ne intampina o atmosfera exotica si misterioasa, imbibata de parfumurile condimentelor aromatice si ale ierburilor.

Dupa o zi extenuanta de shopping puteti opta pentru o baie turceasca. In Istanbul exista o singura baie mixta (Baia Suleyman), construita in urma cu 500 de ani, accesul fiind 35 euro/persoana.

 

 

PLECARI DIN BUCURESTI

-          12, 19, 26 Martie

-          02 , 09 , 23, 30 Aprilie

-          07 , 14 Mai

 

TARIF:  De la  114 euro/pers in camera dubla

 

TARIFUL INCLUDE:

- 3 nopti cazare la hotel de 3* cu mic dejun

- transport autocar 3*

- asistenta turistica

 

 

NU INCLUDE:

- asigurare medicala sau storno

- excursii optionale

 

 Shopping la Istanbul - Oferta Speciala 2014 Shopping la Istanbul - Oferta Speciala 2014 Shopping la Istanbul - Oferta Speciala 2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...